editorial

For nogle børn kan det blive lidt hårdt, når man skille sig af med de børneplakater, man næsten er vokset op med og kan huske som noget af det første i deres liv – også selvom de selv har taget beslutningen.

De synes måske, de er lidt pinlige at have hængende, og man vil gerne have noget mere modent og noget, der afspejler ens interesser, hængende, hvor de tidligere plakater har været nogle, som forældrene valgte, fordi børnene var for unge til selv at kunne tage et valg.

Måske vælger barnet så, at plakaterne skal smides ud, men det kan så være, at den ene forælder gemmer dem væk, så man kan indramme dem og hænge dem op senere som et klenodie – eller man bruger dem i et nyt børnværelse.

Men uanset hvad skal man frem til det punkt, at det er nødvendigt at hive de børneplakater ned fra værelset.

Det gør (måske) ondt, men er nødvendigt

Måske vil barnet endda ligefrem have noget helt andet hængende end plakater, måske skal det være malerier, noget de selv har lavet; et fototapet, male hele væggen om eller noget helt andet.

Nu kommer man nemlig i en alder, hvor man begynder at udvikle sig som individ, og man vil gerne have, at ens venner bliver inspireret af at besøge en – og ikke at de peger fingre af ens plakater.

Rent praktisk skal man selvfølgelig tage dem ned, uden man kommer til at ødelægge væggen eller det tapet, som de eventuelt sidder på.

Det kan være en udfordring i sig selv, hvis de har hængt der længe, og hvis der er brugt tape til jobbet, kan man næsten ikke undgå at efterlade en helligdag.

Løsningen er at hænge noget over den plet, så man ikke skal hen at tapetsere grundet sådan en lille plet.

Køb børneplakater her for resten.