editorial

Så kommer man lige til at nyse ud i det blå, eller man kan ikke holde en hostetur tilbage, så man sender lidt host i en uheldig retning, og man vender sig mod ens ærme, men man ender med at møde ansigt til ansigt med en anden person og sende kaskader af host i vedkommendes retning.

Man håber så, at det ikke var så skæbnesvangert, fordi man trods alt ikke er syg lige for tiden, så det er vel bare på sin plads med en gedigen undskyldning.

Men hvad mange mennesker måske ikke tænker over i det daglige, er, at selvom man måske ikke er syg, så kan man sagtens bære rundt på noget sygdom eller dertil relateret, som ens omgangskreds ikke har udviklet immunforsvaret til at håndtere endnu.

Nuvel, man dør jo måske ikke af noget mindre sygdom, men det er virkelig uhygiejnisk at hoste og nye uden beskyttelse, og selvom du måske forsøger at hoste småt for dig selv eller kvæle et nys, så – udover det ikke føles rart – kan der stadig slippe en del ud.

Og hvis du heller ikke var klar over det, så sender man en del bakterier med videre ud i luften, når man nyser og hoster, så selvom man måske ikke står i nærheden af andre mennesker, så kan det hænge i luften længe og bliver båret rundt.

Derfor er det lige så skadeligt, om man så er i et mindre lokale med mennesker som ude i det offentlige rum.

En løsning kan derfor være at gå med mundbind mod smitte, og selvom det måske kan virke voldsomt, så tænk på lande langt væk, hvor mange mennesker går med den slags til dagligt.

Det er nemt nok at trække vejret og snakke gennem et mundbind, og så skal du ikke længere være bange for at hoste eller nyse igen.