editorial

I forbindelse med denne artikel menes ikke regnskab af den art, hvor man sender en faktura til en kunde, eller man kigger på ens årlige regnskab på nogle enkelte områder på, hvor man skal yde en ekstra indsats, hvor man skal låne penge fra, og hvor man kan tage nogle ressourcer fra.

Vi mener noget så simpelt, men alligevel så vigtigt, at man som firma med arbejde i form af property investment husker at aflægge det årlige regnskab.

Man kan mene om det, hvad man vil, men i Danmark er der lovkrav om, at hver eneste virksomhed, der ejer et CVR-nummer, som er ens personlige kode for ens virksomhed, der ikke skal forveksles med ens personkode i form af CPR-nummer, skal aflevere et regnskab hvert år.

Ofte gøres dette i foråret, og det behøver sådan set ikke være særligt udførligt, for så kan andre virksomheder måske aflure ens forretningsidéer og -intentioner.

Men det skal laves, så man til slut kan se, hvad der er af enten overskud eller underskud i virksomheden, og dette regnskab skal godkendes af en uddannet advokat/revisor, der arbejder med den slags og har autorisation til det.

Nu studser du måske ved den del om, at andre virksomheder skulle kunne aflure ens planer med virksomheden, for man sender vel næppe ens regnskab rundt til ens konkurrenter eller andre for den sags skyld?

Men det er her, vi nævner det med, at man kan mene om det, hvad man vil, for disse regnskaber ligger nemlig offentligt tilgængelige, hvor praktisk talt alle mennesker kan gå ind at se det nyeste regnskab og eventuelt tidligere regnskaber.

Afleverer man så ikke disse regnskaber i tide, så kan man risikere, at virksomheden bliver lukket, da der er mod loven ikke at aflevere til tiden, og man kan risikere at forblive lukket, indtil man afleverer et regnskab, der bliver godkendt.