editorial

En bordløber er et smalt stykke stof eller papir der lægges oven på dugen eller på et bart bord. Bordløbere anvendes på mange forskellige måder: De lægges ned i midten af ​​bordet som dekoration, lagt over bordet for at definere siddepladser eller som oftest bruges de når bordet skal dekoreres pænt til en fest eller en anden begivenhed.

Vidste du, at bordløbere blev brugt i spisestuer helt tilbage i middelalderen? Det er sandt.

I middelalderen blev bordløbere brugt til at beskytte sjældne og værdifulde duge fra rodet og klamme middagsgæster, der ofte havde en tendens til at bruge dugen foran dem som en serviet.

Vores manerer har heldigvis ændret sig temmelig meget i løbet af de sidste tusind år, og i dag er bordløbere generelt brugt til dekorative formål. Og alligevel er de stadig med til at beskytte vores dyre spiseborde – og ja dyre duge – fra gafler, knive, væskeudslip og madrester. Så måske har tingene alligevel ikke ændret sig så meget?

Hvis du vil bruge en bordløber i din egen spisestue, skal du huske på at de kan bruges til både formelle og uformelle formål. I begge tilfælde bringer de farve, tekstur og et ekstra lille fif til bordet. Du kan bruge dem til at fejre specielle lejligheder, på helligdage som jul og påske, eller blot for at ændre stemningen i rummet.

Valg af størrelsen på din bordløber

Fordi en bordløber er beregnet til at gøre din spisestue mere elegant, er det vigtigt at vælge en bordløber, der passer til det tilsigtede formål. Mange bordløbere har et lille fald og er designet til at hænge over siderne af bordet, som de lægger på. Bordløbere kan også være kortere end bordets længde, men i så fald bør de ligge præcist i midten af ​​bordet.

Her er en vigtig tommelfingerregel: Når du bruger en dug under en bordløber, skal løberen selv aldrig falde ned forbi længden af ​​duge.