Er du også fascineret er de smukke og mørke hotelværelser, du møder rundt omkring i verden, fordi er så hyggelige – ja, så overvejer du måske at male dit eget hjem i dybe nuancer. Men det er ikke altid en god idé.

Vi har talt med en maler i Herlev for at få et bedre indblik i farvevalget på hjemmefronten, og selvom det er let at blive fristet af de luksuriøse tiltag på store hoteller, er det essentielt at vide, at det kan være svært at skabe samme stemning, hvis du bor småt – tværtimod faktisk:

“Hvis du bor små – og måske endda med små og få vinduer – vil du opleve, at de mørke farver suger al lyset ud af rummet, så det kommer til at føles endnu mørkere og endnu mindre end i forvejen. Den luksuriøse stemning er næsten umulig at opnå på få kvadratmeter, og derfor anbefaler vi stort set altid vores kunder at gå med de lyse farver – og ofte er hvid faktisk den bedste løsning.

Er du træt af hvide vægge?

Er du – som overskriften siger – simpelthen bare kørt død i hvide vægge, og er du klar til at der skal ske noget andet i dit hjem, kan du ifølge maleren i Herlev med fordel overveje lyse og bløde nuancer. Det skaber en varm og rar stemning, og vælger du naturlige toner, passer det perfekt med den nordiske indretning, de fleste af os omgiver os med.

At hvid ofte er en rigtig god løsning skyldes, at den hvide farve kaster lyset tilbage og ud i rummet, og dermed vil du få en oplevelse af ikke bare mere lys, men af at selve rummet er langt større end det egentlig er.

Er du i tvivl om farvevalget i din bolig, kan du altid tage en snak med din lokale maler – her kan du med sikkerhed få sparring og gode råd.