editorial

Skal din virksomhedes hjemmeside eller webshop lige straks i luften? Så skal du ud og finde et godt domæne navn, som kan bruges til at identificere dit website.

Hvordan vælger jeg det rette domæne?

Når du skal vælge domæne er det vigtigt at du holder dig visse forhold for øje. Først og fremmest skal domænet selvfølgelig være ledigt. Du kan ikke registrere et domæne navn som allerede er optaget – og står du således for at skulle finde på et navn til din nystartede virksomhed, bør du derfor have domæne navnet med i dine overvejelser.

Hvis din virksomhed allerede har et navn, bør du bestræbe dig på at vælge et domæne navn som ligger så tæt op ad dette som muligt. Dit domæne navn bør ikke være for langt eller indeholde bindestreger. Dette øger kompleksiteten, hvilket gør det sværere for kunder at huske. Samtidig øger du risikoen for fejl indtastninger og forveksling med andre domæne navne – og det kan skade din forretning.

ledige domæner

Der ud over bør du være opmærksom på danske special tegn. Selv om det godt kan lade sig gøre at benytte æ, ø og å i domæne navne anbefales det stadig ikke. Hvis du gerne vil have et domæne navn indeholdende danske special tegn er det en god idé at købe to domæne navne, nemlig et med og et uden. I sidst nævnte kan de danske tegn æ, ø og å med fordel erstattes af ae, oe og aa.

Hvor kan jeg finde et godt ledigt domæne?

Hvis du er på udkig efter et domæne navn som er både fængende, nemt at huske og selvfølgelig ledigt på markedet er der forskellige muligheder. Du kan søge i databasen hos DK Hostmaster, eller du kan vælge at erhverve dig domæne navnet gennem din udbyder af webhotel. Læs mere på ledigedomæner.dk.