editorial

Er der gået så lang tid siden du sidst besøgte en tandlægeklinik at du ikke kan huske hverken dato eller årstal? Så er det på høje tid at du griber knoglen og får oprettet en aftale om tandrensning og eftersyn af tænder og tandkød.

Det årlige eller halvårlige tandlæge besøg er nemlig blandt dine vigtigste værktøjer når det gælder opretholdelsen af et sundt og funktionelt tandsæt. Selv om du børster tænder hver eneste dag, og måske endda renser med tandtråd eller skyller med mundskyl, er du ikke 100% sikret imod tandsygdomme.

Forstadier til de to mest kendte og udbredte lidelser, nemlig karies (huller i tænderne) og parodontose, kan skule sig på steder hvor du ikke selv har en jordisk chance for at opdage dem, nemlig mellem tænderne og under tandkødsranden. Når først tandpinen banker på er det for sent at forebygge disse dårligdomme.

Tandlæge, tandlægeklinik, behandlinger

Ubehandlet karies kan føre til betændelse i tanden som kan nedbryde denne indefra. Har hullet først nået ind til tandens kerne kan det være for sent at redde tanden med en simpel lapning. Og så er der ikke andet for end at få monteret en kunstig tandkrone.

Hvem kan hjælpe mig med at reparere min ødelagte tand?

Det gælder således om at komme af sted til tandlæge så hurtigt som muligt. Hvis tandlægen kan nå at sætte ind med en forebyggende behandling inden det kommer så vidt kan du spare mange penge og timer i tandlæge stolen. Og skulle det ske at din tand allerede har lidt så megen skade at den ikke står til at redde, kan du hos din tandlæge få hjælp til en ny tandkrone.

Bor du i Gladsaxe, Søborg, Herlev, Buddinge eller på de kanter kan du med fordel opsøge Tandlægerne Søborg. Klik ind og book tid til en konsultation online på hjemmesiden tandlaegernesoeborg.dk