editorial

Går du med planer om at købe en ny bil, har du flere muligheder. Du kan bruge din gamle bil som udbetaling hos en forhandler, men har du ikke en bil, du kan bruge som udbetaling, kan du istedet undersøge mulighederne for et online billån, hvor du kan låne uden at have en udbetaling. F.eks. hos Bankly. Du kan enten låne direkte hos online banken, men mange forhandlere har også en finanseringsaftale, ofte med en bank som kan være værd at undersøge nærmere. 

Uanset om du låner med eller uden udbetaling, online eller i en traditionel bank er det altid en god ide at undersøge markedet og omkostningerne ved et lån og vælge det bedste og billigste.

Undersøg markedet og ansøg om flere lån

Der kan være mange penge at spare ved at undersøge lånemarkedet inden man takker ja tak til et lånetilbud. Søger du online, som er kendetegnet ved at det er hurtigt og nemt, er de ekstra minutter givet godt ud. Er du i tvivl om hvilke lån du skal søge, kan du med fordel bruge en af sammenligningssiderne, der gratis tilbyder at finde dig mindst tre forskellige lån du kan ansøge. Det er lån som du nemt kan sammenligne og hvor du kan finde det bedste billån.

Det er også en god ide at starte med at få et godt økonomisk overblik. Skriv alle dine indtægter og udgifter ned for at sikre at du har råd til at betale det månedlige afdrag. Det giver dig også en viden om hvormeget du kan betale i afdrag. 

Læg et budget, det skal være realistisk. Der er ikke ret mange der trives ved aldrig at have penge til andet end udgifter. Der er jo ikke meget sjovt ved at købe en ny bil og ikke have penge til benzin og de nødvendige forsikringer.