Kreta er en græsk ø, der har så meget at byde på – fra smukke seværdigheder til unikke historiske slag. Denne største af de græske øer er også kendt for sit demokratiske parlamentariske system, og den officielle valuta er euroen.

Besøgende vil finde nogle betagende attraktioner under rejser til Kreta, såsom Spinalonga Island ud for Elounda-kysten og Balos Beach nær Kaliviani. Andre populære steder er Knossos-paladset, Samaria-slugten, Chania gamle bydel og Heraklion arkæologiske museum.

Det lokale køkken på Kreta er baseret på middelhavsingredienser som olivenolie, fetaost, saltet kød og fisk og skaldyr. Typiske retter omfatter dakos (tomat-toppede kageruller), moussaka (aubergine- og oksekødsgryde i lag) og kalitsounia (fyldte kager med ost). Der er også mange lækre desserter som baklava, kataifi og galaktoboureko.

På den historiske side har Kreta været vidne til adskillige slag gennem århundreder, fra den osmanniske invasion i 1645 til slaget om Kreta i 1941. Disse begivenheder har været med til at forme Kretas kultur og bidrage til dens unikke identitet. I dag er det et pulserende sted fuld af kultur og traditioner, som du ikke vil gå glip af!

Så uanset om du er på udkig efter smukke seværdigheder eller velsmagende retter, så har Kreta noget for enhver smag! Kom og oplev alt det, som denne smukke ø har at byde på.

rejser Kreta

Hvilke religioner er der på Kreta?

Kreta er overvejende en kristen ø, hvor størstedelen af befolkningen er tilhængere af den græsk-ortodokse kirke. Der er også et lille mindretal af muslimer med tyrkisk og albansk baggrund samt nogle romersk-katolikker og Jehovas Vidner. Jødedommen har en gammel historie på Kreta, der går tilbage til hellenistisk tid.

I dag er der to synagoger på Kreta – en i Heraklion og en i Chania. Der er også et jødisk museum, som ligger på stedet for en gammel synagoge i Heraklion, og som dokumenterer jødernes mangeårige tilstedeværelse på øen. Desuden har buddhismen vundet indpas i de seneste år med flere meditationscentre, der er dukket op på hele øen.