Hvis du bare tænker at bruge fotografi på hobbyplan eller til kunstnerisk udfoldelse for dig selv, så er der ikke den store grund til at læse videre.

For i den situation er det bare med at gribe til det nærmeste kamera, om det så er et dyrt et til flere hundredtusinde kroner, eller det, som du har siddende i din smartphone, og så kan du måske læse dig frem til, hvordan man tager billeder i forhold til motiver og billedredigering.

Men hvis man vil være blandt de bedste, om det så er som journalistisk fotograf, nyhedsfotograf, modefotograf, koncertfotograf eller noget helt, helt andet, så handler det om at øve sig konstant, have det nyeste udstyr og ikke være bange for at sparke døre ned for at komme frem i tilværelsen.

For selv her i lille Danmark er der mange fotografer om fadet til selv sådan en stilling som at være fotograf i Skive, hvis man gerne vil leve af det.

Det paradoksale er nemlig, at selvom mange mennesker har fået adgang til at tage selv nogenlunde flotte billeder med eget udstyr, så har det ikke hindret alt fra små til store fotobutikker til større studier i at skyde frem – tværtimod.

Dette kan have at gøre med, at kunderne godt ved, at de have nogle produkter professionelt, hvor det så for eksempel kan være til et bryllup, selvom praktisk talt alle gæsterne selv har et kamera i lommen.

Man vil gerne forevige de vigtige stunder med hjælp fra en professionel fotograf, og derfor er det bare med at slå op i ens online udgave af en telefonbog, og så skorter det ikke på fotografer, man kan hyre.

Selv hvis man bare skriver rundt på de sociale medier og efterspørger en fotograf, der er bare nogenlunde professionel, så tør vi godt gætte, at du vil have heldet med dig.