editorial

Er et fadølsanlæg egentlig mere af navn eller mest af gavn?

For er det udelukkende lavet til, at man kun kan slutte fustager med fadøl til det, eller kan man komme til at sætte andre drikketyper på det?

Der vil nok være nogle udgaver af fadølsanlæg, som der udelukkende er lavet til at blive tilsluttet øl, om det er fustager eller ledninger, hvor de er fastlåste i en bar, og der er måske endda nogle, der er lavet af en ølproducent, så man kun kan sætte deres ølmærke til.

Men der er nok nogle fadølsanlæg derude, som der er mest af navn, da man egentlig kan se det som et drikkeanlæg, hvor man kan slutte andet drikkelse til, så længe det er i en fustage eller tilsvarende, som man kan slutte til, uden man skal til at koble alle mulige andre løsninger til, som man selv har opfundet.

Du kan prøve at sætte andet til dit fadølsanlæg

Det er jo meget praktisk, at man kan tilslutte andet at drikke til fadølsanlægget, så man kan servere andet end alkohol, så der også er noget til børnene for eksempel – for alkoholfri øl er ikke noget, som man skal servere til børn.

Dog skal man lige huske på, at hvis man har sådan et fadølsanlæg, som der har anvisninger af, hvad man har i hanerne, at det så også passer.

Det duer jo ikke, hvis der står, at man har en øltype i hanen, og så er der i virkeligheden øl i.
Man kan nok selv huske det, og hvis man er få gæster, der skal vide det, så kan man hurtigt udbrede budskabet, men hvis der er mange mennesker, så ender man måske med at opleve, at der er for mange, der holder sig væk.

Så man er nødt til at anføre tydeligt, hvad det er, som der er i anlægget.