editorial

Svaret på vores spørgsmål i rubrikken skal nok ses i lyset af, at mange samler det med plastikkirurgi under samme kategori, hvor man måske ligefrem kender til de mest kendte professioner af slagsen, hvor man ændrede på folks udseende udelukkende med profit for øje.

Og så ændrede man også på noget, som var overfladisk og måske ikke noget, som man havde brug for og aldrig tænkt over, hvorfor denne branche var med til at starte den opfattelse af, at man skulle være helt skarpskåret, før man kunne blive accepteret af samfundet og andre generelt.

Det blev en nedadgående spiral, hvor man langsomt, men sikkert, fik et negativt selvbillede, hvis man ikke fik ændret noget ved sig selv gang på gang, indtil man næsten ikke kunne genkende sig selv.

De fleste mennesker kender da også et eksempel fra enten deres egen sociale kreds, nu hvor det ikke er så dyrt at få lavet, eller kendisverden, hvor folk går så langt for at bliv uigenkendelige eller ligne andre, at man dårligt kan se deres sande jeg.

Plastikkirurgi er til for at hjælpe

Desværre er det jo netop den slags eksempler, som der bliver hevet frem i lyset og medierne, hvor man overser den slags plastikkirurgi, hvor det faktisk er nødvendigt at gå ind og ændre på folk for at hjælpe dem.

Det kan være i forbindelse med en ulykke eller en medfødt defekt, som de har haft en skavank med og har nedsat deres funktionsevne i samfundet, eller de bare har haft svært ved at fungere, fordi de er blevet mobbet med dette problem så længe, at det har sat sig i dem.

Nogle gange kan man få en henvisning til dette, hvis det vitterligt er en skavank, mens man andre gange kan få råd selv.

Et godt eksempel på hjælp med kroppen er hos: https://www.agata-privathospital.dk/plastikkirurgi/ansigtsoperationer/naeseoperation/