editorial

Når du begår dig ude på internettet, så er det vigtigt, du sørger for at beskytte dig selv og dine data. Om du er virksomhedsejer eller ejer af en webshop, så er der mange ting, du skal huske, for at optimere og sikre din online tilstedeværelse. Det kan du f.eks. gøre med et ssl-certikat. Hvad vi mener med dette, vil vi komme nærmere ind på i dette indlæg. Læs med her.

 

 

Hvorfor du skal bruge SSL

Security Socket Layer eller Secure Sockets Layer, SSL, er den protokol, der garanterer private, fortrolige data over internettet. Dette omfatter alle dine følsomme oplysninger som f.eks. kreditkortnumre og adgangskoder.

Når du surfer på nettet, er det vigtigt at sikre, at du giver dig selv et lag af beskyttelse. Du kan ikke stole fuldt ud på websteder, fordi de kan forsøge at få fat i dine oplysninger til skadelige formål.

SSL krypterer din kommunikation med serveren, herunder e-handelstransaktioner. Krypteringen forhindrer nysgerrige øjne i at få adgang til personlige oplysninger om dig, f.eks. dit kreditkortnummer, og forhindrer, at en person med et falsk certifikat kan komme ind på din konto og få adgang til dine oplysninger. Din forbindelse er også krypteret, så hvis nogen skulle opsnappe dataene undervejs, kan de kun se de krypterede pakker. Hackere vil have svært ved at finde ud af, hvad du sender frem og tilbage. SSL beskytter dine data med sine stærke krypteringsteknikker, så du kan bruge tjenester online sikkert.

 

Hvordan kan du komme til at få SSL-certikat?

Du kan få en ssl-certifikat ved at få dem fra en betroet certifikatudstedende myndighed. Det er en organisation, der har implementeret, beskyttet og verificeret sine sikkerhedsprotokoller og har fået bekræftet, at de er opdaterede. Når du betaler for dit SSL-certifikat, skal de bruge din offentlige nøgle, så de kan kryptere dataene, før de når frem til kommunikationens slutpunkt. Det er certifikatudstederens opgave at verificere din virksomhed korrekt.

Når du har brug for et SSL-certifikat, er det vigtigt, at du opretter et certifikat, der passer godt til dit websted. Sørg for, at du har nok plads til at gemme certifikater og holde dem ajour. Det er også vigtigt at vælge den rigtige type certifikat til dit websted, afhængigt af hvad du skal bruge det til.