editorial

Står du i den situation, at du lige har mistet en pårørende? Så er tiden sikkert inde til, at der også skal planlægges en begravelse eller en bisættelse. I den forbindelse vil du også skulle have fat i en bedemand, som er lige den person, der kan hjælpe dig fra start til slut. 

Når du skal finde en bedemand, så har det meget at sige, hvem du vælger til opgaven. En god bedemand kan nemlig være med til at gøre forløbet med at planlægge en begravelse mere trygt og overskueligt. Læs derfor gerne med herunder, hvor du får flere bud på, hvad du kan være opmærksom på ved din kommende bedemand. 

Kig efter dette ved din bedemand

1. Kan dine og den afdødes ønsker opfyldes? 

Med en begravelse er der mulighed for at sige farvel en sidste gang. Derfor kan det også være ekstra vigtigt, at begravelsen kan foregå på den måde, som både du og den afdøde ønsker. Lav derfor gerne en god forventningsafstemning med bedemanden, så du er sikker på, at begravelsen kan foregå som planlagt.

2. Udviser bedemanden forståelse for din situation? 

Når en begravelse skal planlægges, kan det være vigtigt, at man ikke bliver hastet på, og at man ikke blot er et nummer i køen. Derimod kan det være alfa og omega med en forstående, tålmodig og rolig bedemand, som kan tage tingene i et tempo, som er til at følge med i. 

3. Kan bedemanden hjælpe med de ting, du ønsker? 

En sidste ting du kan kigge efter er, om bedemanden kan hjælpe med de ting, du måtte ønske. De praktiske opgaver er nemlig mange, når et menneske går bort. Det kan derfor også blive meget overvældende at stå med disse ting selv. Vend eventuelt dine ønsker til hjælp med bedemanden, så du er sikker på, at du kan blive aflastet, som du ønsker det: https://www.svanebf.dk/