editorial

Mange mennesker tror fejlagtigt at en holdbar og effektiv hudpleje rutine involverer oceaner af dyre produkter og timevis af daglige øvelser. Intet kunne dog være længere fra sandheden.

Hvis du ”overplejer” din hud risikerer du at provokere den hvilket kan medføre allergi, acne, inflammation og andre irritations tilstande. Huden vil risikere at udvikle overfølsomhed over for diverse indholds stoffer i produkterne. Og som yderste konsekvens vil du blive meget begrænset i forhold til hvilke hudpleje produkter du fremover kan anvende.

Vælg hudpleje som passer til dig

Hvad du i virkeligheden har brug for er et ganske grundlæggende arsenal af fornuftige hudpleje produkter i høj kvalitet. Det er vigtigt at du sikrer dig at dine hudpleje produkter passer til din hud – og derfor bør du på forhånd kende dennes beskaffenhed og type.

Har du for eksempel tendens til fedtet hud er dette som regel et resultat af en dårlig balance i talgkirtlernes produktion. Mange kvinder som lider af fedtet hud vil prøve at komme tilstanden til livs ved at vaske og skrubbe huden. Dette vil dog blot provokere talg kirtlerne til øget produktion og dermed forværre problemet.

I stedet bør du anvende milde og skånsomme produkter til såvel afrensning som pleje af huden i det daglige. Dine hudpleje produkter bør i videst muligt omfang være fri for olie. Og har du brug for ekstra rensning af huden kan du en gang om ugen peele den med en let salicyl syre og følge op med en plejende ansigtsmaske.

Har du der imod tendens til tør og sart hud bør du sørge for at huden tilføres næring gennem dine hudpleje produkter. Du skal vælge cremer og sera som er rige på vitaminer og gerne pleje huden med en tør olie. Du kan læse mere om hudpleje, og finde de rette produkter i den online shop på sephora.dk