editorial

Sådan finder du en studiebolig i København

Det er oftest med meget kort varsel man får besked om man er kommet ind på sit studie i København. Det betyder at du oftest har meget kort tid til at finde dig en bolig i nærområdet. Når det kommer til København er det som regel ikke helt lige til at finde sin egen lejlighed. Det kan både være svært og dyrt. Det er heller ikke ligefrem det billigste postnummer, hvorfor det ikke altid er lige nemt for en studerende at finde en bolig i København. Da boligpriserne i forvejen er dyre og fortsat stiger kan man hurtigt blive begrænset som studerende til at finde en bolig, der er placeret centralt eller tæt på ens bolig. Vi anbefaler derfor at undersøge markedet grundigt og i god tid, hvis du er studerende. Her er det en fordel at lægge sig et budget eller hvis du får muligheden for at skrive dig op til en studiebolig er det helt ideelt.

En studiebolig er bygget til studerende. I København er kommunen og bygherrerne opmærksomme på at der hvert år kommer mange nye studerende til byen fra Jylland eller Fyn. Efterspørgsel på studieboliger er derfor stigende. Grunden til at man kalder det en studiebolig er fordi, det kun er studerende der må bo i lejligheden. Det vil sige, at det er kun en bolig der er tilgængelig for dig, mens du er studerende. Når du er færdig skal du finde noget andet, så den næste studerende kan få plads i en studiebolig. Det betyder også at priserne er sat efter, hvad der giver mening for en studerende. Der vil som udgangspunkt være forskellige størrelser på studieboligerne, så der både er plads til én eller to personer pr. bolig.

Gefion Group har blandt andet bygget Fuglebakkekollegiet. Fuglebakkekollegiet hos Gefion Group er et populært sted for mange studerende. Det er tæt på en station og i rolige omgivelser.