editorial

Enhver som nogensinde har haft en hund vil kunne skrive under på at en hund er meget andet og mere end blot et kæledyr. Med en hund får du en trofast følgesvend, en legekammerat, og faktisk også en omsorgsfuld sjælesørger som kan trøste dig når du er langt nede. Du får en beskytter på dine gåture og en vagtpost i jeres fælles bolig. Og har du børn, vil opvæksten med den rette hund kunne give dem skønne minder for livet.

En hund er lig med arbejde og ansvar

Det at anskaffe en hund bør dog følge lange og grundige overvejelser. Er I en familie, skal denne anskaffelse bero på en fælles beslutning hvor alle er enige. Du bør forberede børnene på at en hund skal indgå i familien på lige fod med dennes øvrige medlemmer, og ikke er et stykke legetøj som kan smides ind i et skab når man er træt af det. Hvor børnene skal lære de vigtigste grundregler for respektfuld omgang med dyr, påhviler ansvaret for dyrets trivsel og velbefindende stadig de voksne.

Selv om det er vigtigt at lære børnene om det ansvar som er forbundet med det at have en firbenet ven, kan du ikke lægge hele ansvaret over på børnene. Derfor er det vigtigt at du som forælder ønsker dig hunden lige så meget som børnene, så du ikke kommer til at opfatte det at lufte og fodre hunden som sure pligter du helst var foruden. Det vil nemlig smitte af på hunden som sagtens kan fornemme om den er uønsket.

Er hele familien der imod indstillet på at byde det nye medlem velkommen, og hele hundens liv igennem sørge for at den føler sig værdsat og elsket, vil den kvittere med betingelsesløs kærlighed og hengivenhed, som børnene vil kunne huske langt ind i deres voksenliv.

Du kan læse mere om de overvejelser du bør gøre dig i forbindelse med anskaffelse af hund på vores-dyr.dk/den-ultimative-tjekliste-foer-koeb-af-hund/