editorial

Du kan selv som husejer gøre en del for at vedligeholde din kloak. Kloakken er et delikat system, der kræver, at man passer godt på det, hvis man ikke vil opleve problemer på sigt. Det er bl.a. lugtegener, fugtskader eller tilstopning af din kloak, som problemerne kan føre til.

Afløb kan og vil blive tilstoppe på et tidspunkt, imens du er husejer. Det er ganske normalt, men heldigvis findes der metoder, du kan benytte dig af, for at undgå dette. Læs mere om dette i det nedenstående.

 

image

 

1. Det her må du ikke smide i din kloak

Der er visse ting, du skal undgå at smide i din kloak, hvis du gerne vil have, at den ikke bliver tilstoppet. Det er blandt andet produkter som tamponer, hygiejnebind og vatpinde. Det kan skabe en masse blokade nede i kloakken, og føre til at den stopper. Den bedste måde, du kan forhindre dette i at ske, det er at investere i en skraldespand til dit badeværelse. På denne måde ved dine gæster og familiemedlemmer, at det kun er organisk affald fra dem selv og toiletpapir, der skal i toilettet og ikke alt muligt andet.

 

2. Rens din kloak

Du kan selv hjælpe til vedligeholdelsen af din kloak ved at tjekke den løbende. Her kan du enten købe en kloakrenser, hvor du kan rense og fjerne snavs fra området omkring din kloak. Det vil hjælpe en del, så der ikke kommer unødvendigt slam og snavs ned i kloakken. Herudover kan du også rense dine brønde, hvis du har sådan nogle. Udstyret til dette kan du finde i diverse byggemarkeder. 

 

3. Ring til en kloakmester

Hvis du har mistanke om, at der foregår noget nede i din kloak, så kan du også kontakte en kloakmester. De kan kontrollere din kloak og finde ud af, om der er blokeringer eller andre problemer. På den måde ved du, om du skal have lavet noget ved din kloak, for at få den til at fungere korrekt igen. Du kan finde din kloakmester i Holstebro eller en tættere på dig ved at bruge internettet og din fortrukne søgemaskinefunktion.