editorial

Man kan få mange forskellige slags udseender på ens tag, som også kommer med forskellige fordele. Du kan benytte dig af disse fordele efter dine behov. Det kan være svært at finde det nye tag til ens hus, derfor har vi lavet en artikel om forskellige muligheder af tagtyper du kan få til dit hjem, alt efter dine behov.

Vi har listet forskellige tagtyper som du måske finder interessant, ellers kan du tage inspiration fra de bud som vi er kommet op med.

nyt tag

Modfaldstag

Modfaldstaget er et omvendt sadeltag, hvor tagpladerne går ned og mødes i midten, det bliver også kaldt for sommerfugletag, da det ligner lidt en sommerfugls vinger. Det er et meget moderne og visuelt spændende tag. Fordelene ved dette tag er at det giver meget lys og ventilation, men kan være mere kompliceret når det kommer til dræning i forhold til regnvand.

Mansardtag

Mansardtaget er et fransk design, taget er opkaldt efter Francois Mansart. Det er typisk sådan et tag man ser på en amerikansk “barn” Den øverste del består af et sadeltag med en lav hældning, jo længere ned man kommer på taget, bliver hældningen stejlere. Den store hældning ved de nederste tagflader gør det muligt at udnytte tagrummet. Det derfor også kaldt for et “Barn Roof”. 

Tag med kvistvinduer

Dette er et valmtag eller sadeltag som er kombineret med et vindue som en udvidelse af huset. Så dette kvistvindue stikker ud fra det eksisterende tag og giver mere udnyttelse af pladsen under loftet, det er også med til at skabe en masse naturlig lys.

Køb et nyt tag

Du kan få konstrueret et nyt tag ved at henvende dig til diverse virksomheder online. Du kan for eksempel søge på “Nyt tag i Skjern” så vil der komme en masse muligheder for at få bygget et tag i dette område.