editorial

Som haveejer og elsker sker der ofte noget ved en omkring januar. Man får et sløret blik og går og smiler for sig selv. Der kommer flere og flere små potteplanter i vinduet og postbudet kommer ofte forbi med pakker med nye frø.

Det skyldes at de fleste er gået i gang med at planlægge næste havesæson. Udover planter kigges der også på hvor de kan eller skal være. Det kan udemærket være et helt andet sted, end hvor de stod sidste år. Det er det der gør et højbed så praktisk. 

De praktiske højbede

Højbede er praktiske fordi de kommer i stort set alle former og størrelser. De kan være faste men også mobile. Samtidig er det muligt at have blomster eller planter i dem det ene år og noget helt andet det næste. Som haveejer har mange en ide til hvordan haven skal se ud i år og til næste år kan det være at man har lyst til noget helt andet. Det kan også være at man har mere tid det ene år end man normalt ellers har.

Kapilærkasser og højbede

Mange haveejere har også et drivhus hvor de blandt andet dyrker tomater, chili og tomater. Det sker ofte i kapilærkasser. Nogle grimme hvide flamingokasser, hvor det er muligt kun at vande en gang i mellem. At vande ens drivhus, krukker og højbede er et tidskrævende arbejde, som gøres lettere med en kapilærkasse. Men de er som skrevet ikke særlig kønne at se på. Det kan der laves om på ved hjælp af et højbed, der er designet til at passe lige nøjagtigt til en kapilærkasse. Derved kan du kombinere det æstetiske med det praktiske og det er samtidig nemt at udskifte jorden til næste år, da der typisk bruges en her almindelig plantesæk med 40-50 liter jord.