editorial

Først og fremmest er det vigtigt, at den makeup, du vælger, passer til din hud. Uanset om du er i markedet efter dag makeup eller aften makeup, skal din makeup kunne holde i mange timer uden at få din hud til at fremstå unaturlig eller malet.

Din makeup skal understrege dit naturligt smukke udseende, ikke fungere som en maske. Derfor skal du gøre dig ekstra og særligt umage – og især tage hensyn til din teint og dennes beskaffenhed – når du udvælger din makeup. Hvis du har tør og sart hud med fine porer, kan det anbefales at vælge en flydende makeup med megen næring og fugt. Vælger du den oliefri variant, risikerer du at det samlede indtryk bliver for pudret. En makeup, som tilfører huden fugt og mætter den med næring, vil derimod få huden til at stråle.

Omvendt vil en fedtet hud have glæde af en oliefri makeup, som kan opsuge fedtet og forhindre, at huden kommer til at glinse. Og hvis du døjer med sart hud, som let slår ud, bør du gå efter de økologiske varianter af makeup, som ikke indeholder parfume eller andre allergener.

Vælg makeup i den rette nuance

Der er selvfølgelig forskel på dag- og aften makeup. Hvor den makeup, du skal bruge i det daglige (for eksempel på jobbet) skal kunne fungere i dagslys – og derfor være så diskret og transparent som muligt – vil en aften makeup kunne tillade sig at være mere dramatisk i sit udtryk. Derfor kan du godt vælge en makeup med en varmere glød til aften brug – og eventuelt bruge denne til at blande op med din dag makeup i sommerperioden, hvor huden får en dybere tone som følge af solens stråler.

Når du har fundet din perfekte makeup, som passer til din huds karakteristik og tone, kan du med fordel købe den online på https://www.sephora.dk/makeup-1/