Lyngby er et område med mange lækre haver. Store som små kræver de en del havearbejde.

Havearbejde involverer mange ting. Det er alt fra at slå græs til at fjerne ukrudt, klippe hæk og beskære træer. Træpleje er en ting, der kræver det helt rette udstyr. For at beskære eller fælde små som store træer, skal du have de rette maskiner.

Læs meget her om havearbejde og pleje af træer i denne artikel.

Forskellige typer havearbejde 

Nogle af de mest gængse opgaver du bør gå i gang med, er:

* Hækkeklipning

* Græsslåning

* Beskæring af buske og træer

* Rense dine fliser

* Fjerne ukrudt

Mange af disse opgaver kræver dog, at du har det rette udstyr. Motorsav, hækkeklipper, græsslåmaskine, fliserenser – men også tilbehør som olie, benzin, kabler, batterier, nye klinger og meget mere. 

Træpleje i din have

Hvordan plejer du træerne i din have på bedste vis? Det kommer lidt an på, hvordan du gerne vil have, at de skal se ud.

Skal træet have lov at vokse vildt og få lange grene? Så du er lukket godt inde i din have omgivet af smukke træer?

Eller har du store træer, der tager alt for meget sollys? Så er du nødt til at beskære dem godt og grundigt med jævne mellemrum. Ideelt set om efteråret. 

Buske kan også komme til at fylde rigtig meget, hvis de ikke plejes. Til sidst gror de sammen, og du får ét stort buskads. Det kan også være pænt nogle steder. Men hvis du gerne vil have det ret stringent, skal du have fat i en god hækketrimmer. Den kan også godt bruges til større buske. 

Efter beskæring af større træer står du også tilbage med en hel masse ekstra træ. Det er skønt, hvis du har en brændeovn i stuen. Hvis ikke kan du give det til venner eller familie med brændeovn. Eller som sidste udvej køre det på genbrugspladsen.