editorial

Der er mange grunde til, at folk vælger at gå til en terapeut. Måske kæmper de med en psykisk lidelse som angst eller depression, eller måske har de været igennem en traumatisk oplevelse og har brug for hjælp til at klare det. I andre tilfælde føler folk sig måske bare overvældet og kunne bruge nogen at tale med, som ikke vil dømme dem. Uanset hvad din grund til at søge terapi er, er det vigtigt at finde en terapeut, som du kan stole på.

Her vil vi give dig nogle tips til, hvordan du finder den rette terapeut til dig!

Lav din research, inden du bestiller tid

Det første skridt er at lave noget research. Spørg rundt efter anbefalinger fra venner, familie eller din læge. Når du har et par navne, kan du slå hver enkelt terapeut op på nettet og læse deres biografi for at få en fornemmelse af deres tilgang til terapi.

individuel terapi østerbro

Det er også vigtigt at sikre sig, at terapeuten er autoriseret og har erfaring med at behandle folk med dit specifikke problem. Hvis du f.eks. søger hjælp mod angst, skal du finde en terapeut, der har specialiseret sig i behandling af angstlidelser

Når du har fundet et par terapeuter, som du mener, kunne være et godt match, skal du kontakte dem og aftale en indledende konsultation. Dette er normalt et kort møde (30 minutter til en time), hvor du kan stille spørgsmål og få en fornemmelse af terapeutens stil.

Stol på din mavefornemmelse

Når du har mødt et par forskellige terapeuter, bør du have en god idé om, hvilken terapeut du føler dig mest tryg ved. Stol på dine instinkter, og vælg den terapeut, du føler dig mest forbundet med.

Det er også vigtigt at sikre dig, at du føler dig sikker og respekteret af terapeuten. Hvis du ikke føler, at din terapeut lytter til dig eller tager dine bekymringer alvorligt, er det måske på tide at lede efter en anden. Måske denne er noget for dig: https://renatesommerstad.dk/.

Vær ikke bange for at sige noget

Hvis du på et tidspunkt under terapien ikke føler dig tryg, skal du sørge for at bringe det op med din terapeut. Terapi handler om at skabe et sikkert rum, hvor du kan dele alt det, du har på hjerte.