editorial

I Danmark hjælper dyrlægerne både store og små dyr. Der findes mange mindre dyreklinikker i byerne, som primært hjælper familiedyr. Familiedyr og kæledyr omfatter hunde, katte, kaniner, marsvin, hamstere og forskellige fugle som kæledyr.

I de mere landlige områder er dyrlægerne specialiseret i heste, kvæg, svin og får. På dyrehospitaler kan dyrene gennemgå større operationer eller modtage akut behandling.

Hvad kan en dyrlæge hjælpe mig med?

Som ejer af et familiedyr undrer du dig måske over, hvad en dyrlæge kan hjælpe dig med. Dyrlæger kan tilbyde mange ting, f.eks. vaccinationer, sundhedstjek, røntgenundersøgelser og meget mere. De kan også give råd om, hvordan man passer på sit kæledyr, og hvad man skal gøre, hvis det er sygt.

Hvilke vaccinationer har min hund eller kat brug for?

Hunde og katte har brug for forskellige vaccinationer. Din dyrlæge vil kunne rådgive dig om, hvilke vaccinationer dit kæledyr har brug for. Det er vigtigt at holde dit kæledyr opdateret med sine vaccinationer, da det vil hjælpe med at beskytte det mod sygdomme.

dyrhospital

Kan en dyrlæge tage røntgenbilleder?

Ja, dyrlæger kan tage røntgenbilleder af dyr. Dette gøres ofte, hvis et dyr er kommet til skade eller er utilpas. Røntgenbilleder kan hjælpe dyrlægerne med at diagnosticere problemer og planlægge behandlingen.

Hvor ofte skal jeg tage min hund eller kat med til dyrlægen?

Det anbefales, at du tager din hund eller kat med til dyrlægen mindst en gang om året til et tjek. Men hvis du tror, at dit kæledyr er utilpas, er det altid bedst at tage det med til dyrlægen så hurtigt som muligt.

Hvornår skal jeg køre min hund eller kat på dyrehospital?

Hvis dit kæledyr er alvorligt sygt eller skadet, skal du tage det med på dyrlægehospitalet. Her kan dyrene gennemgå en større operation eller modtage akut behandling. Find dit nærmeste dyrehospital i Tønder på www.dyrlaegerne.com