editorial

Når du skal finde din næste brugte bil, er det en god ide ikke kun at lede lokalt, uanset hvor nemt det kan være. Der kan nemlig være stor lokale forskelle i priser og Danmark er ikke større, end at man kan rejse rundt og spare penge på din næste brugte bil. Det betyder at du kan bo i København, men reelt kan lede og købe brugte biler i Maribo.

Ud over at kigge efter en brugt bil i hele Danmark, er det en god ide at bruge tid på at lære mere om den bil du har i tankerne. Husk at der kan være stor forskel på de forskellige årgange.

Det skal du vide

En af de ting du skal at vide om den bil du gerne vil købe er, hvilke fejl der typisk sender den på et værksted. Er det fejl der er nemme at lave eller er det noget hvor der skal bruge dyre reservedele. Hvis det sidste er tilfældet skal det afspejle sig i salgsprisen. Det er også en god ide at læse hvad andre ejere har at sige om bilen. Har de været glade og vil de købe den igen.

Noget andet du også skal vide inden du køber er bilens totalomkostninger. Hvad koster bilen i afgifter. Jo ældre bilen er jo mere vil det koste dig i afgifter. Det vil også alt andet lige blive dyrere i værkstedregninger. Så med mindre at du er mekaniker, er det som udgangspunkt bedre og billigere at bruge mere på bilen.Det vil også give dig en langt bedre bil at køre rundt i.

Når du er hos sælger, er det en god ide at bede om at få lov til at køre en tur i bilen. Mindst en halv time og du skal både køre på motorvej og en tur rundt i byen.