editorial

Står du for at skulle lancere website eller webshop? Så bør du tage et kig på de mange muligheder for hosting på et webhotel.

Hvad er et webhotel?

Et webhotel er grundlæggende en server som er forbundet til internettet, hvorpå det muligt at lægge websites som skal være tilgængelige for brugere udefra. Webhoteller i Danmark udbydes typisk af firmaer som har en høj server kapacitet og dermed plads og båndbredde til at have site i mange størrelser og med varierende tilgang liggende.

Med et webhotel slipper du for selv at have en server stående som skal køre i døgndrift og hvis software skal vedligeholdes op opdateres. Langt de fleste danske webhoteller har et højt niveau når det gælder såvel service som sikkerhed. Det betyder at dit website eller din webshop er effektivt beskyttet mod hackere.

Samtidig kører de fleste udbydere af webhotel med backup det der kaldes server redundans eller failover løsninger. Det betyder at hvis den webhotel server hvor dit website er indlogeret bryder sammen står der en ny klar til at tage over. Disse webhoteller kører således med en forholdsvis høj oppetid. Og derfor kan du trygt leje dig ind på et webhotel med dit website eller din webshop.

Webhotel eller webhosting – hvad skal jeg vælge?

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du skal vælge webhotel eller webhosting til din hjemmeside kan du ånde lettet op. Der er nemlig tale om én og samme ting. Webhosting er blot det engelske ord for den service du tilbydes når du køber plads på et webhotel.

Man kan sige at du, når du tjekker din hjemmeside ind på et webhotel, laver en lejeaftale med en host, altså en vært. Det kan måske virke forvirrende, men det er faktisk meget enkelt. Og du behøver ikke at være i tvivl om hvorvidt du skal vælge en udbyder som reklamerer med webhotel eller webhosting.

Skal jeg vælge et webhotel i Danmark eller i udlandet?

Der findes masser af udbydere af webhoteller og webhosting løsninger i Danmark og i resten af verden. Du skal altid overveje om det er en god idé at vælg et webhotel som er baseret i udlandet i stedet for at vælge en dansk hosting løsning. Også selv om der umiddelbart kan synes at være mange fordele ved den udlandske model.

Fordele og ulemper ved webhosting i Danmark og i udlandet

Hvor en udenlandsk udbyder af webhosting typisk vil tilbyde relativt lave priser på webhotel løsninger vil du med en dansk udbyder kunne regne med dansksproget support.

Samtidig vil dit webhotel være placeret på en dansk server hvilket i sig selv giver en vis tryghed. Servere placeret på dansk grund er desuden en fordel i forhold til load tiden for danske klienter. Dette har betydning for såvel den gode bruger oplevelse som for SEO (Search Engine Optimization).

Du får altså en mere gennemskuelig, sikker og hurtig løsning når du vælger et dansk webhotel. Og det er da værd at tage med.

Du kan læse mere om webhoteller på webhotel-guiden.dk