editorial

Hopper din søn eller datter på cyklen, når turen går til skolen, børnehaven, fodboldtræning eller lignende? Så er en cykelhjelm naturligvis helt uundværlig for at sørge for god og effektiv beskyttelse af barnets hoved. Men hvilken skal du vælge?

En god cykelhjelm til børn

Der er ingen diskussion om, at cykelhjelme til børn er et absolut krav. Spørgsmålet er så bare, hvordan en cykelhjelm til de små skal se ud, og hvad den skal kunne? Der er nemlig mange muligheder på markedet i dag, og det kan være vanskeligt at navigere i, når man egentlig bare ønsker det bedst for sit barn.

image

Der er et par vigtige elementer, du kan være opmærksom på, når du skal vælge cykelhjelm til børn:

1. Pasformen: størrelsen er altafgørende, så husk at måle omkredsen på barnets hoved for at finde den rette. Derudover er det en fordel at vælge en hjelm med skruespænde i nakken, så den er justerbar.

2. Synlighed: vælg gerne en cykelhjelm med reflekser og/eller indbygget LED-lys på bagsiden for bedre synlighed, så de også kan ses i mørket. 

3. Komfort: justerbar pasform, bløde stropper, magnetluk ved hagen og andre egenskaber er med til at gøre cykelhjelme mere komfortable. Det gør det nemmere at overtale børnene til at få dem på, og det gør ikke mindst cykelturen mere behagelig for dem.

Lær dem at blive en god cyklist

Cykelhjelmen er helt central, fordi den beskytter, når uheldet sker. Men der er også en række andre ting, du kan gøre for at mindske risikoen for uheld på cykelstien.

Husk fra start af at lære dine børn om regler og god adfærd på cyklen. De skal lære at orientere sig, vise tegn i trafikken, tage hensyn til andre trafikanter, og holde fokus på at cykle, så de ikke bliver distraheret af andre ting på cykelstien.