editorial

Er dine vægge begyndt at falme i farven, og skal din bolig derfor males fra kælder til kvist? Så bør du læse med i det følgende – især hvis du går og overvejer selv at tage malertjansen.

Indvendig maling af boligen er ikke gør det selv arbejde

Måske overvejer du selv at forestå alle de opgaver som knytter sig til maling af stuer og værelser. Men her skal du være forberedt på at du får nok at lave.

Samtidig er du ikke sikret det optimale resultat af dit malerarbejde hvis du vælger selv at udføre dette. Malerarbejde er langt mere omfattende end man måske skulle tro, og er ikke gjort med at smøre et par liter maling ud over væggene. I hvert fald ikke hvis det skal gøres ordentligt, og resultatet skal være både lækkert og langtids holdbart.

Først og fremmest vil du aldrig kunne nøjes med kun at male væggene. Når først væggene står smukke og skinnende vil du hurtigt kunne se at de gulnede lofter og det skrammede træværk også trænger. Og så er det at malerarbejdet griber om sig.

image

Maling af vægge, lofter og indvendigt træværk kræver tid, kræfter og håndelag

Der ud over kan du regne med at skulle sætte minimum en uge af til projektet – en uges arbejde på fuld tid, vel at mærke.

Du skal ud og købe ind til indvendig maling af boligen. Du skal dække såvel gulve og møbler som paneler, dørkarme, vinduesrammer, stikkontakter og så videre af i hvert eneste rum. Og skal der fjernes gammelt tapet eller væv fra dine vægge kan du roligt lægge en dags arbejde oven i.

Få hjælp til at male din bolig hos en lokal maler i Espergærde

I stedet bør du lade en faguddannet maler forestå indvendig maling af boligen. Du kan finde ham eller hende hos Malermester C Lavrentiew ApS – læs mere på malermester-cl.dk.