editorial

Hvis du døjer med forurenet jord på grund af der har lagt en olietank under jorden eller der på anden vis har været noget der har påvirket den fine jord, kan det være svært at dyrke noget. Det er hverken sundt eller særlig godt, hvis du køber en grund med forurenet jord. Den vil dermed ikke være meget værd at sælge igen, da det ikke er muligt at dyrke noget på jorden.

Der er heldigvis gode muligheder for at du kan få renset jorden, så den igen bliver attraktiv og brugbar. Her skal du tage kontakt til en professionel virksomhed der kan hjælpe med jordrensning. En jordrensning kan foregå på forskellige måder alt efter, hvad det er for en type af jord, og hvad du selv foretrækker.

Hvilke former for jordrensning kan du vælge mellem?

Der findes som sagt forskellige tilgange til at få renset jorden på. Det afhænger naturligvis af, hvad du først og fremmest foretrækker, men også størrelsen på arealer.

Først og fremmest kan du vælge at få en termisk behandling af jorden. Det er en effektiv løsning, da det virker hver gang. Det er dog ikke den billigste løsning, hvorfor man oftest kun gør brug af denne løsning, hvis de andre muligheder ikke er tilstrækkelige for at få renset jorden igennem.

Du kan også vælge at få vasket jorden igennem med overskudsvand. Det er en løsning som kræver at du får installeret dit eget vandbehandlingsanlæg. 

Hvad koster en jordrensning?

Hvis du ønsker professionel hjælp til en jordrensning, kan vi hjælpe dig godt på vej. Prisen for en jordrensning kan vi ikke sige helt nøjagtigt, da det afhænger af flere parametre. Her kræver det at man kender til koncentrationen af det forurenede jord, hvor stort et areal der skal renses samt jordbundsforhold. Herudover skal man indregne den risici der er forbundet med opgaven.