editorial

Når dine afløb og dit kloaksystem fungerer efter hensigten, skænker du nok næppe nogen af delene mange tanker til daglig. Men når først det begynder at lugte mærkeligt på badeværelset eller i dit køkken, og problemet ikke lader sig løse med afløbs rens, skal der en autoriseret kloakmester på banen.

Hvad er en kloakmester?

En kloakmester er en fagperson som har specialiseret sig med arbejde som har at gøre med kloakering. Kloakmesteren opnår sin autorisation ved at gennemføre bestemte kurser hos Sikkerhedsstyrelsen, og får her igennem særlig tilladelse til at udføre arbejde på diverse kloak installationer.

En autoriseret kloakmester kan løse opgaver som relaterer sig til problemer med kloakken under dit hus. Det kan for eksempel være at dine kloak rør er gennemtærede hvilket kan forårsage et læk. En sådan skade kan opdages ved hjælp af tv inspektion, hvor din kloakmester sender et kamera ind i kloak rørene. På den måde kan det hurtigt afdækkes om der er brug for reparations arbejde på kloak rørene.

En anden vigtig funktion hos et kloak firma er rensning af kloak rør og slamsugning. Dette foregår som regel med højtryks spuling, og efterlader rørene fri for eventuelle tilstopninger. Det er vigtigt at kloak rørene ikke er stoppet til, da dette kan medføre tilbageløb og overløb i systemerne. Og så kan du risikere at der kommer kloakvand ud af dine afløb, med alt hvad dette indebærer af lugt og farlige bakterier.

Endelig kan en autoriseret kloakmester forestå nedlæggelse af omfangs dræn eller faskiner, som kan hjælpe dig med at lede større mængder af eksempelvis regnvand eller grundvand væk fra din matrikel. Og så vil du altid kunne få kvalificeret rådgivning hos en autoriseret kloakmester hvis skader på dit kloak system eksempelvis skyldes rotte angreb.

Du finder din lokale kloakmester i Sønderborg hos ES Brolægger & Entreprenør – læs mere på https://esbrolaegger.dk/kloakering