editorial

Lider du af overdreven bekymring, tvangs betonede tanker og en hæmmende følelse af ikke at turde udføre bestemte handlinger? Så er du højst sandsynligt generaliseret angst patient. Og så er det en god idé at opsøge professionel hjælp, for eksempel i form af en autoriseret psykolog.

Hvordan kan en psykolog hjælpe mig med min angst?

Hvis du lider af generaliseret angst i en mild grad kan du faktisk have rigtig stor glæde af et forløb hos en psykolog. En dygtig psykolog vil kunne hjælpe dig med at håndtere angsten. Dette sker ved at adressere de tankemønstre og de bagved liggende dynamikker som fører til angst anfald og holder dig fast i den onde cirkel. Du vil opleve at du får et bedre og mere styrket forhold til dig selv, og at du på den måde kan lære at leve med din angst.

Hvilke psykologiske metoder bruges der i forbindelse med angst behandling?

Når du som angst patient opsøger en psykolog vil han eller hun starte med at lære dig – og din angst – at kende. Dette sker gennem samtaler hvor psykologen spørger ind til din angst. Du vil blandt andet blive spurgt om hvorledes din angst påvirker dig i hverdagen, hvilke følelser du forbinder med din angst, og hvilke fysiske og psykiske symptomer som ledsager denne. Når du således får lov til at sætte ord på din angst vil du opleve at du lærer den at kende. Og dette er det vigtigste redskab i processen med at opbygge et liv uden angst.

Hvor kan jeg få psykolog hjælp til min angst på Frederiksberg?

Det er altid en god idé at vælge en psykolog tæt på din bopæl. Er du således bosiddende på Frederiksberg eller i København kan du med fordel vælge autoriseret psykolog Lars Bjarnø – læs mere på larsbjarno.dk