editorial

Har du pådraget dig en fysisk skade, for eksempel i forbindelse med dit arbejde eller sports udøvelse? Så har du brug for at aflaste det ramte område.

Uanset om du har fået en forstuvning, en fibersprængning eller et knoglebrud, eller om du har beskadiget et ligament i et led (for eksempel menisken, en sene eller et korsbånd) vil din krop have brug for ro til at hele det ramte område.

Dette betyder dog ikke at du helt skal holde op med at bevæge dig. Du har stadig brug for motion i moderate mængder.

Hvad du dog skal være opmærksom på er at du ikke kompenserer for skaden på en måde som kan belaste din krop yderligere. Og derfor er det en god idé at opsøge en dygtig fysioterapeut som kan hjælpe dig med genoptræning.

Hvad kan jeg opnå med fysioterapi?

Med målrette fysioterapi kan du faktisk nå langt når det handler om genoptræning og restitution. En fysioterapeut vil hurtigt kunne gennemskue hvad der nager dig, blot ved at iagttage din postur og din bevægelighed. Og så vil han eller hun samtidig kunne iagttage de gener som følger med dine skavanker.

Hvis du for eksempel humper som følge af en skade på dit ben vil din fysioterapeut kunne se om dette vil kunne give dig ulemper i fremtiden.

Når du kompenserer på grund af en skade kan du komme til at belaste kroppen på uhensigtsmæssig vis. Dette kan føre til slitage på andre led hvilket igen kan afstedkomme nye skader.

Derfor er det vigtigt at du tager din genoptræning endog særdeles alvorligt, og lader din fysioterapeut rådgive dig omkring selv de mest simple ting så som korrekt afvikling af gang.

Hvor kan jeg gå til fysioterapi i Herlev?

Hos Tartarus Gym kan du altid få en tid til fysioterapi – læs mere på tartarusgym.dk