editorial

Hvis du tager dig et kig omkring i venner og bekendtes boliger, så har langt de fleste garanteret indrettet sig med hvide vægge og hvide lofter – ikke sandt? Det er den af den nordiske minimalisme, mange danskere foretrækker, men hvorfor er vi egentlig så bange for farver i hjemmet?

Vi har talt med en malermester fra https://nordicpainthouse.dk/ for at få et lidt bredere billede af danskernes malervaner. Er de så hvide, som vi forestiller os. 

Og ja – hvis vi skal tro maleren (og det gør vi), så er rigtig mange danskere bange for farver. Og begrundelsen er stort set altid: Hvad nu, hvis jeg ikke kan lide farven om 3 år.

Men ved du hvad? Så skifter du den bare ud med en anden. Farver på væggene er jo ikke det samme som et nyt køkken. Det er forholdsvis billigt at gøre om, og med lidt fingersnilde kan du endda gøre det selv.

Hvilke farver skal jeg vælge?

Har du besluttet, at der gerne må komme farver ind i dit hjem, er det næste spørgsmål naturligvis, hvilke farver du skal vælge. Her findes ikke en klar fremgangsmetode. Mange skæver til modefarverne, og det er da også en ganske udemærket løsning, hvis du bare skal male en enkelt væg.

Er det derimod alle vægge og måske også lofterne, der skal males, så kan du med fordel overveje at kigge lidt mere indad. Hvilke farver kan du reelt godt lide? Sådan rigtig lide. Farverne bliver nemlig meget dominerende, når det er alle flader, der dækkes, og derfor er det vigtigt, at det er farver, du kan lide at kigge på. Hver dag.

Har du ikke mod på at kaste dig ud i farvevalget helt på egen hånd, kan du få hjælp af en maler. Langt de fleste kan rådgive dig, vise dig farveprøver og fortælle, hvordan de forskellige farver virker i rummet.