Du kender nok de forskellige former for ansættelse, man kan have i et firma, samt ansættelsesforhold:

– Deltid
– Halvtid
– Flextid
– Skånejob
– Provisionslønnet
– Ad hoc-tilknyttet

Dette gælder også i et firma, der arbejder med autolakering, og det er faktisk den sidste del med at være ad hoc-tilknyttet, vi skal ind på i denne artikel.

Man kan også betragte det som freelance-arbejde, men skal man bruge et mere dansk udtryk, så vil man måske betegne det som “løsgænger”, men det kan lyde negativt og/eller minde om politik.

Men det er egentlig en videreføring af den slags personer, der stillede sig op på haven, ved gården, på marken, på markedet eller lignende og var daglejer for at se, om man kunne tjene noget den dag ved at lave noget.

Så var dagen sikret. Man skulle ikke bekymre sig om at få noget at spise eller betale huslejen den dag.

Næste dag kunne man så være heldig, at nogle havde fået øjnene op for en, så man fik arbejde igen, der senere førte til en ansættelse. Eller måske skulle nogle andre bruge en til noget arbejdet, der enten krævede specifik erfaring, eller var noget, som alle kunne gå til.

Nogle daglejere foretrak dog ikke at være fastansatte, da de kunne lide det frie liv.

Nu om dage er den slags mennesker mere samlede i vikarbureauer, og her kan der sagtens være nogle, der er gode til at udføre autolakering.

Nogle vil så gerne have en fastansættelse, andre vil bare have noget at lave en i ledig stund, mens andre er deciderede ledige og gerne vil have noget erhvervserfaring at sætte på ens CV.

At bruge arbejde fra et vikarbureau er netop også en god måde at finde ud af, om en person kan blive god til at begå sig i ens firma med autolakering, inden man ansætter vedkommende.