editorial

En regnmåler kan man spotte i mange haver efterhånden. Det er et smart redskab til at få målet vandstanden i din have. Derudover er det noget, som mange børn finder interessant at følge med i! Læs med her og bliv klogere på en regnmåler og dens funktion!

Alle kan følge de officielle målinger af nedbøren i landet. Det giver dog ikke et præcist billede af nedbøren i netop din have. Her er en regnmåler perfekt, fordi den måler, hvor meget regn, der falder i lige præcis din have. 

Mange køber en regnmåler, fordi de har en smuk urtehave, som de gerne vil passe så godt som muligt. Andre har den fordi deres have er fyldt med smukke blomster, der kræver hård pleje. Nogle har dem bare stående, fordi det pynter lidt ekstra til haven – især i de kedelige og mørke måneder. 

Frisk luft, underholdning og læring på en gang

Hvis du har små børn eller børnebørn, så kan en regnmåler rent faktisk bidrage til spændende timer. Ikke fordi man kan stå og kigge i flere timer på en regnmåler, men på sigt kan det være en ting, som børnene finder spændende at følge med i.

Det kan fx være at dine børnebørn skynder sig ud i haven hver gang de er på besøg, for at se hvor meget vand, der ligger i måleglasset i forhold til sidst de var hos dig.

Derudover kan du lære dit barnebarn at tælle på glasset, forklare hvordan man måler nedbøren i et måleglas og lignende. En god måde at få dem til at smide iPad’en på og komme ud i den friske luft!

Du kan få glæde af din regnmåler hele året rundt

Det er ikke kun om sommeren, at der kan følges med i vandmængden. I Danmark regner det på alle årstider, og du kan derfor få stor glæde af din regnmåler hele året rundt.

Der er som oftest mest vand i efteråret, men du kan sagtens få brug for en regnmåler om sommeren også. Det kan også være et rigtig godt redskab, når du skal i gang med at plante nyt i haven. Nye planter har en bedre chance for, at overleve og komme godt fra start, hvis man har helt styr på vandmængden!