editorial

Elektroniske låse er et moderne og sikkert alternativ til traditionelle låse. De elektroniske låse findes i mange forskellige typer, og vi fortæller her om de vigtigste: Hvad er elektronisk låse? Hvordan laver man elektroniske låse? Hvordan åbner og lukker man elektroniske låse? Hvad opererer man elektroniske låse med? Og hvem fremstiller elektroniske låse?

Elektroniske låse er en type låsemekanisme, der primært fungerer ved hjælp af elektricitet. De fungerer ved hjælp af en kombination af motorer, mikrocontrollere, tastaturer og andre komponenter til at kontrollere adgangen til det aflåste område. Elektroniske låse kan anvendes til mange forskellige formål, lige fra sikkerhedssystemer i hjemmet til kommercielle bygninger.

En af de mest almindeligt anvendte elektroniske låsetyper er tastaturlåsen. Denne type lås kræver, at du indtaster en kode på tastaturet for at åbne den. Tastaturlåse er meget sikre og kræver kun lidt vedligeholdelse. Andre typer elektroniske låse omfatter magnetkort og biometriske fingeraftrykslæsere.

Låsesmed / låseservice

De elektroniske låse skal laves

Processen til fremstilling af en elektronisk lås varierer afhængigt af den type, du laver. Generelt set er de fremstillet ved at samle små komponenter i et kredsløb. Dette indebærer lodning, programmering og testning af kredsløbet for at sikre, at det fungerer korrekt.

Åbning og lukning af elektroniske låse afhænger af, hvilken type lås du har. Generelt set skal du, hvis din lås anvender et kode- eller tastatur-system, indtaste de korrekte oplysninger for at få låsen til at frigøre sit sikkerhedsskab. Hvis din elektroniske lås kræver en ekstern enhed, f.eks. en kortlæser, skal du placere enheden foran låsen, for at den kan genkende den og åbne den.

Elektroniske låse kan betjenes ved hjælp af enten batterier eller strøm fra en ekstern kilde som f.eks. en stikkontakt eller et solpanel. 

Der kan om muligt være en låsevirksomhed i Charlottenlund, som der kan hjælpe dig med at vælge en elektronisk lås, og måske ligger de selv inde med nogle.