Reumatologiske behandlinger kan give langvarig lindring af symptomerne på reumatiske sygdomme som f.eks. gigt og lupus. Afhængigt af din særlige tilstand og dine behov er der dog en række ekstra metoder til rådighed for dig, som også kan være gavnlige.

 

Gode behandlingsmuligheder

En mulighed er lægemiddelbehandling. Denne form for behandling indebærer, at man tager medicin, der hjælper med at reducere ledsmerter, hævelse og stivhed i leddene. Ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler anvendes almindeligvis til disse formål. Sygdomsmodificerende antirheumatiske lægemidler  kan også ordineres for at hjælpe med at bremse sygdommens udvikling eller forhindre, at den i nogle tilfælde forværres. I mere alvorlige tilfælde kan det anbefales at anvende biologiske midler, der er rettet mod visse proteiner, der er involveret i inflammation.

Fysioterapi er en anden effektiv behandlingsmulighed. Fysioterapi kan hjælpe med at forbedre ledbevægelser, fleksibilitet og styrke og samtidig mindske smerter og stivhed. Dette kan opnås ved hjælp af øvelser, der er rettet mod specifikke led og muskler, samt teknikker som hydroterapi, ultralyd og taping.

reumatolog

Kirurgi kan også være en mulighed for nogle patienter i visse tilfælde. Almindelige procedurer omfatter ledfusion, total ledudskiftning, reparation af sener og meniskektomi. Kirurgi bør kun overvejes, når andre behandlinger har slået fejl eller på anden måde ikke er egnet til patientens tilstand.

Endelig kan livsstilsændringer spille en vigtig rolle i forbindelse med at lindre symptomerne på reumatiske sygdomme. Spise en sund kost, der er rig på omega-3-fedtsyrer, drikke rigeligt med vand og motionere regelmæssigt for at mindske ledsmerter og stivhed i leddene. Desuden kan patientuddannelse bidrage til at forbedre livskvaliteten ved at lære patienterne at håndtere deres symptomer og medicin.

Med en række forskellige behandlinger til rådighed kan du vælge den behandling, der passer til dig og din tilstand. Tal med din læge for at finde ud af, hvilken reumatologisk behandling der bedst kan gavne dig. Med den rette behandling kan du nyde en sundere og lykkeligere fremtid.