editorial

En af de årsager der ligger til grund for at diamanten er den mest populære ædelsten er udover dens skønhed at den er enkel, elegant samt udstråler klasse. Det betyder at man kan gå med den både til et par cowboybukser når man skal på arbejde men de kan også bruges når man finder gallakjolen frem.

Samtidig er der få ting der er omgivet af så meget romantik og mystik som diamanten. Du kan læse mere her https://caratdiamanter.dk/diamantsmykker/diamantringe.

Ædelstene har været kendt i flere tusinde år og er ofte blevet brugt til at flytte rigdomme fra et sted til et andet. Det skyldes at de er nemme at flytte og værdien sjældent ændre sig. Samtidig har de været omdrejningspunkt for mange store kærlighedshistorier. 

Hope diamanten

En af nutidens største kærlighedshistorier er den i mellem Ricard Burton og Elisabeth Taylor. Richard Burton købte i 1969 for næsten af det prestigefyldte smykkefirma Cartier, den 65 carat store hope diamant for over 1 mio. dollars. Det største beløb, der på den tid var blevet brugt af en privatperson på en diamant. 

Diamanter kommer i mange forskellige farver

Den mest almindelige diamant ligger i et gul-hvidt spektrum, men den hvide som den bedste og dog. En hel ren gul diamant er så sjældent at den sættes til en høj værdi. I det hele taget er farvede diamanter så sjældne at der max. findes 5 om året. Den største røde diamant er på 5,11 carat. Den kaldes Moussaieff.

Afrikas stjerne

Verdens største diamant som i dag er en del af de engelske kronjuveler, kaldes Afrika Stjerne. Den stammer fra en kæmpe diamant som blev fundet tilbage i 1905 i Sydafrika. Afrika Stjerne er på hele 530,2 carat, men den diamant som lå til grund for diamanten var på 3106 carat. Den blev senere lavet om til hele 105 forskellige diamanter.