editorial

I Danmark er det muligt at tage kørekort i en relativt lav alder, men for at komme i gang, så er der nogle ting, der er gode at vide. I dette indlæg giver vi et indblik i, hvad du skal vide, hvis du gerne vil tage et kørekort. Læs med herunder.

Du skal igennem en teoriprøve

For at få et kørekort i Danmark, så skal man igennem en teoriprøve, hvor man højest må få 5 fejl ud af 25 spørgsmål. Teoriprøven er en prøve, som tester om man ved hvordan man skal færde sig i trafikken. Man bliver testet på hvordan man skal reagere i bestemte situationer, hvad forskellige skilte betyder, og om man skal gøre A eller B ud fra et billede. Teoriprøven kan være svær for nogen, men hvis man sørger for at øve sig, så er den typisk ikke så svær at komme igennem.

opel

Du skal køre bil et bestemt antal gange

For at få lov til at tage til en køreprøve, så skal du have bestået din teoriprøve. Derudover skal du have kørt med en kørelærer et bestemt antal gange, før det kan godkendes. Hvis kørelæreren fra en køreskole i Århus mener, at du ikke er klar endnu, så vil du heller ikke kunne gå op til køreprøven. Det er derfor vigtigt, at man gør sig umage, hver gang man er ude at køre.

Du skal bruge en lægeerklæring

For at sikre, at der ikke kører folk rundt på gaden, som har problemer med at se eller lignende, så skal man bruge en lægeerklæring, for at få sit kørekort. Udover denne, så skal man også igennem et førstehjælpskursus, så man ved hvad man skal gøre, hvis man kommer ud for en ulykke, eller skal hjælpe til en.

Førstehjælpskurset tager én dag at komme igennem, men det har en udløbsdato, så man skal være færdig inden denne dato rammes.