editorial

Plankeborde har fundet sin plads i mange danske hjem. Det skyldes især, at vi ynder at indrette efter en nordisk og naturlig stil. Plankebordet i træ giver boligen det dér nordiske look og bringer et naturligt element, nemlig træ, ind i hjemmet. 

Men hvor finder du de flotteste plankebord i træ? Kan du lave dit eget? Hvad koster det? Og hvordan indretter du med dit plankebord?

Sådan laver du dit eget plankebord

Du kan sagtens selv lave et plankebord, hvis du har det rette udstyr og du har hænderne skruet godt på. Det kræver faktisk bare, at du får indkøbt træ og metalben til bordet. Det skal så sættes sammen til et smukt bord.

Du skal først slibe og skære træet til, så det passer til dine mål. Derefter skal træet behandles med f.eks. olie. Så skal plankerne sættes sammen og til sidst skal benene monteres på dem. Vupti – så har du dit helt eget hjemmelavede plankebord!

Du kan også købe plankeborde online

Gider du ikke det dér ‘gør-det-selv-halløj’ med at lave dit eget plankebord? Så kan du gudskelov også købe dem online. Der er kommet rigtig mange små møbelproducenter, der laver håndlavede plankeborde – det er både efter specialmål og skræddersyede mål, der passer til dine behov. 

Hvad koster et plankebord?

Det varierer alt efter, om du selv laver bordet eller om du køber det og hvor du køber det. Nogle møbelfabrikanter tager en langt højere pris, end andre gør. Det kan derfor godt betale sig at undersøge priserne på plankeborde online.

Se gerne efter hvordan kvaliteten af deres træ er og hvor længe de har lavet plankeborde.

Derfor er plankebordet et populært valg

Hvorfor er de rustikke og nordisk udseende borde så populære? Generelt er møbler i træ bare blevet mere spændende. Det gør hjemmet mere levende at få træ og andre naturlige materialer ind.