editorial

Den perfekte dessert er en relativ størrelse og man finder næppe et stort selskab, hvor alle er enige om hvad begrebet dækker over. Skal man alligevel prøve, så handler det for de fleste om, at man får afbalanceret smagskomponenterne, at det er smukt anrettet og at der vækkes positive følelser i form af enten smagsoplevelser eller gode minder, hos den der indtager den. Alt dette kan opnås med en gammel kending, som du med garanti aldrig har overvejet at lave som dessert til dine gæster. 

En sød snegl

Kanelsneglen kender vi alle, men de fleste danskere forbinder den med lørdag formiddag eller søndag morgen, hvor den bliver nydt med en god kop kaffe og en knitrende avis – eller i sofaen foran fjernsynet. Kanelsneglen er blevet til sådan en ting, man spiser derhjemme, eller som børnene deler ud i skolen. Den er nem og den smager godt, men den har altså ikke det bedste ry i dessertverdenen. Det skal der nu rådes bod på.

Kanelsneglen kan nemlig spices op på utallige måder, og du vil med garanti overraske dine gæster på den gode måde, hvis du serverer kanelsnegle efter middagen. Her kommer et par forslag til hvordan du kan servere den nostalgiske spise.

For det første kan det være en god ide, at lave dem lidt mindre end man normalt ville gøre, når de skal bruges som dessert. De færreste kan indeholde en almindelig kanelsnegl ovenpå både forret og hovedret. 

Dernæst kan du pynte dem med flormelis og friske bær, hvilket giver dem et helt andet og mere dessertlignende udtryk. De syrlige bær står desuden godt til den sødlige fedme, som kanelsneglen repræsenterer. 

Prikken over i’et kan skabes enten med karamelsovs i et smukt mønster henover snegle og bær eller ved at lægge en god kugle vanilieis ved siden af sneglen. Isen gør sig særdeles godt til, hvis kanelsneglene er friskbagte og lune.