editorial

Hvis du er vægtløfter, sprinter eller af andre grunde har brug for et ekstra boost i forbindelse med højintensitetstræning, kan du overveje at anvende et præstationsfremmende kosttilskud. Her vil kreatin i pulverform være ganske ideelt, når det handler om de kortvarige og intensive præstationer.

Hvorfor bruge kreatin som kosttilskud?

Der er mange gode grunde til at bruge kreatin som kosttilskud i forbindelse med træning og opbygning af muskel masse. Kreatin er en amino syre, som findes naturligt i kroppens muskler samt i hjernen.

Vi mennesker får mestendels vores behov for ekstra kreatin dækket gennem indtag af rødt kød, fisk og skaldyr. Kreatin fremstilles også i leveren, i bugspyt kirtel og i nyrerne.

Kroppen omdanner selv kreatin til kreatinfosfat og lagrer det i musklerne hvor det omdannes til energi. Kreatinfosfat hjælper med at fremstille et stof kaldet adenosintrifosfat. Professionelle atleter, body buildere og elite sportsudøvere kender dette stof under forkortelsen ATP, som er et stof der nærer og faciliterer sammentrækninger i musklerne. Det er antagelsen at ekstra indtag af kreatin kan øge forekomsten og niveauet af ATP i kroppen, og dermed virke præstations fremmende.

Det er især i forbindelse med kortvarige spidsbelastninger, som kræve kraftige muskel sammentrækninger, at kreatin er virksomt. Således har særligt vægtløftere og sprintere glæde af ekstra kreatin som kosttilskud. Der er dog intet der tyder på at kreatin indtag skulle gøre den store forskel for eksempelvis langdistance løbere, så tilhører du denne gruppe er du nok bedre tjent med en anden for for kosttilskud, for eksempel whey protein pulver eller elektrolytter.

Hvor kan jeg købe kreatin pulver i høj kvalitet?

Du bør, som det i øvrigt gælder for alle typer kosttilskud, se dig godt for når du køber kreatin online. Hos Only Approved finder du udelukkende godkendte og testede kreatin produkter – se dem alle på only-approved.dk