Ligger dit lokale motions center flere kilometer fra din bolig, og oplever du ofte at der enten er lukket eller overbefolket på de tidspunkter hvor du gerne vil træne? Så kan du med fordel tage et kig på muligheden for at indrette et fitnessrum derhjemme.

Hvordan indretter jeg det perfekte fitnessrum?

Afhængig af boligens areal og så selvfølgelig hvor meget af dette du er villig til at afsætte til fitnessrum er det kun fantasien og kreativiteten der sætter grænser for hvad dit fitnessrum skal indeholde.

Er pladsen til workout og andre motions udfoldelser begrænset bør du dog vælge dine trænings maskiner og redskaber med omhu. Hvis det handler om at spare gulv areal er det således en god idé at vælge en enkelt maskine, som så til gengæld træner alle de større muskelgrupper.

En sådan maskine, som for eksempel en crosstrainer, en motionscykel eller en romaskine, kan anvendes såvel til cardio træning som til opvarmning forud for dit daglige trænings program. Og så kan du bruge den flere gange om dagen, hvilket er en fordel på kolde dage med dårligt vejr som forhindrer dig i at gennemføre din daglige løbe eller cykel tur.

Foruden en multi maskine bør du have en workout bænk og et antal frie vægte. Disse kan have form af dumb bells – også populært kaldet håndvægte – eller kettle bells. Med frie vægte kan du træne såvel styrke som balance og koordination. Der er utroligt mange muligheder i et sæt frie vægte af varierende størrelse. Du vil på nettet kunne finde utallige videoer som viser dig hvorledes du kommer hele kroppen igennem ved hjælp af træning med frie vægte. Og når først du er kommet ind i vanen med at træne med håndvægte eller kettle bells vil du opdage at du faktisk ikke behøver maskiner til alting.

Læs mere om udstyr til fitnessrum på husblog.dk