editorial

Ønsker du at bevare dine tænder sunde og smukke hele livet igennem? Så bør du opretholde en god mundhygiejne.

Dette gør du først og fremmest ved at passe din daglige tandbørstning, og samtidig rense mellem tænderne med tandtråd. På den måde kan du holde forekomsten af tandsten, og dermed bakterie væksten, nede, og således reducere risikoen for udvikling af diverse sygdomme i tænder og i tandkød.

Samtidig er det vigtigt at du besøger din tandlæge i ny og næ. Det er nemlig tandlægen som hjælper dig med at forebygge de værste lidelser. Dette sker gennem såvel tandtjek som tandrens – en standard procedure som du bør gennemgå mindst én gang om året. I hvert fald hvis du ønsker et flot, funktionelt og intakt tandsæt, også når du kommer op i årene.

tandlæge aarhus

Hvad kan min tandlæge gøre for mig?

Din tandlæge kan hjælpe dig med at forebygge eksempelvis karies og parodontose. Dette sker ved grundig undersøgelse hvor tandlægen får mulighed for at spotte eventuelle tilløb til disse dårligdomme

. I forbindelse med et tandlæge besøg vil tandlægen for eksempel kunne se om der er syre skader på tandens emalje. En sådan vil hurtigt kunne udvikle sig til karies, også kendt som huller i tænderne. Derfor er det vigtigt at behandle syre skaden, også selv om der blot er tale om en misfarvet plet. Dette gøres ved hjælp af pensling med fluor.

Tandlægen kan også opdage ansatser til den frygte tandkøds sygdom parodontose. Her er det meget vigtigt at der sættes hurtigt ind med forebyggende behandling bestående af dybderens af tandkøds lommerne, hvis ikke lidelsen skal koste dig dit tandkød på permanent basis.

Find en dygtig lokal tandlæge i Aarhus

Som bosiddende i Aarhus eller nærmeste omegn kan du med fordel vælge den centralt beliggende tandlægeklinik TandlægeCenteret Clemens Torv. Klik ind og bestil tid online på clemenstand.dk