editorial

Måske kan du huske de lidt ældre GPS’er, som man skulle sætte op, før man kunne bruge dem, og når man havde tændt dem, så proklamerede de, at man skulle huske, at trafikken havde førsteprioritet, inden man begyndte at rette opmærksomheden mod at finde ens rute.

Nu om dage er sådan en GPS indrette in din Apple Carplay, men man skal stadig for det første lige lære den at kende, og måske oplever man, at den slår en funktion til, mens man kører, eller der er noget, som man ikke kender, der lige pludselig begynder at fungere, uden man ved, hvad man skal gøre.

Det kan give en lidt panik, mens man kører, for man vil nødig komme til at køre forkert – men det er trods alt værre at køre galt, fordi man er uopmærksom på vejen.

Gode råd ved brug af Apple Carplay under kørsel

Og det er ikke smart at køre bil, mens man forsøger at regne en anordning ud, man endnu ikke er helt fortrolig med.

Apple Carplay

Men er man bekendt med Apple Carplay, så er der ikke det store besvær, og man kan sagtens bruge den, mens man kører; men al begyndelse er som bekendt svær, så man skal lige tage sig lidt tid til at lære Apple Carplay at kende.

Nu er Apple Carplay også meget andet end en GPS, så man bør måske starte med bare at holde stille og have bilen tændt, mens man lærer de vigtigste funktioner at kende.

Så kan men gentage den proces, når man vil lære andre funktioner ved enheden at kende, så man kender dem nok til, at man er rolig ved at bruge dem, mens man er ude at køre.

Ellers er det smart, hvis man har en person ved passagersiden, som der kan betjene enheden, hvis man lige skal holde fokus på trafikken.