editorial

Er man ejer af en bolig, hvor man har en tilhørende have, så er det rart at vedligeholde den, så den står flot og smuk hele året rundt. I dette indlæg kommer vi ind på, hvordan du kan vedligeholde din have løbende, så den altid står flot og pragtfuld.

Slå græs ofte

Når foråret starter og græsset begynder at gro, så er det vigtigt, at man slår det ofte. Dette er vigtigt, da det holder ukrudt og mos ude af plænen, hvis den bliver holdt pæn og flot. Derudover sikrer det at græsset ikke bliver så højt, at de nederste dele af græsset ikke får ilt og derved vokser skævt.

Sørg for at luge ud

Har man en terrasse eller nogle flotte blomsterbede, så er det vigtigt, at man luger ud. Her menes der, at man skal sørge for at fjerne ukrudt og andre ting, som ikke bør være der. Ved at gøre dette, så sikrer man sig, at de planter man ønsker skal vokse kan få nok næring og sol til at vokse som de skal. Hvis man ikke fjerner ukrudt, så kan den hurtigt tage næring fra planterne, og derved får du en knap så pæn have.

Læg tid i den

Som med det meste andet, så kræver en have kærlig og tid. Derfor er det vigtigt, at du giver den den tid der er nødvendig, for at vedligeholde den. Det betyder, at du ikke skal tænke “jeg slår græsset på mandag”, eller skal udskyde at få fjernet ukrudt. Det betyder, at du skal sætte tid af til at få tingene ordnet løbende, så der ikke kommer tidspunkter, hvor det ikke bliver gjort og haven derfor tager skade af det. Hvis du ikke orker lægge tid i din have, så kan det være en idé at lave en aftale med en professionel, som kan gøre det for dig.