Trægulve er utroligt smukke og praktiske. Derfor er det ikke underligt, at de er det foretrukne valg i mange danske hjem. Dog kan selv trægulv ikke holde evigt. Med tiden kan de blive triste og kedelige at se på, idet de mister deres glans. Det vil især være tilfældet, der hvor de bliver udsat for en vis mængde slid – fx i form af tunge møbler, børn eller kæledyr. Heldigvis kan man på relativ simpel vis give gulvene nyt liv og forebygge nyt slid. Det sker nemlig ved hjælp af en gulvafslibning med en efterfølgende behandling med lak.

Det optimale for dine gulve

Når dine trægulve ser trætte og triste ud, er det fordi, at overfladen er blevet slidt. Når man udfører en gulvafslibning, fjerner man  nænsomt det øverste lag af træet. På den måde kommer man ned til ”nyt”og friskt træ, som igen har sin smukke glans. En gulvafslibning kan dog ikke stå alene, da træet i dette stadie er nøgent og åbent. I stedet bør man altid behandle med enten olie, lak eller sæbe. Hvis man gerne vil forebygge nyt slid og sikre sig, at gulvene beholder deres smukke udseende så længe som muligt, bør man vælge en 2 komponents gulvlak.

Ekstra stærk lak

En 2-kompontents gulvlak er det oplagte valg, hvis dine gulve udsættes for meget slid – fx hvis man har børn eller husdyr. Lak er i forvejen det mest slidstærke valg af efterbehandling, og det gælder især, når man vælger en 2-kompontents gulvlak. At en lak er 2-komponent betyder, at den er tilsat en hærder, som giver ekstra styrke og beskyttelse i mange år ud i fremtiden. På den måde er dine gulve langt bedre sikret mod det daglige slid, og du kan læne dig tilbage og nyde gulvenes udseende med ro i maven. Læs mere om denne mulighed på https://gulvkanonen.dk/derfor-er-en-2-komponent-gulvlak-et-godt-valg/.