Det er jo ikke så svært, hvis du nu besøger din lokale konditor i Hirtshals og spørger efter en type brød, der angiver, hvad man har med at gøre.

Men når man så skal have kager eller lignende, så hedder det hele sådan nogle sjove ting, og hvordan kan det være?

Der vil være dem, der mener, at de fleste bagere efterhånden ikke kan levere udsøgt nok brød og kager, så man lige så godt kan købe det friskt i en dagligvarebutik, men der er stadig bagere, der går meget op i deres håndværk – og vi mener ikke de dyre kæder.

De her bagere, der gør noget ud af deres udvalg, sørger for klassikerne og et bredt udvalg af det klassiske sortiment, morgenbrød og ikke mindst nye muligheder for indkøb.

Men de sjove navne består, og uden vi skal dykke ned i hvert eneste, så kan man godt spørge, hvorfor de mon er opståede.

Bageudvalgets navne kom måske af sig selv

Mange bagere har eksperimenteret gennem tiden med at fremkalde de ting, som er klassikere nu om dage, og der bliver nok stadig leget med den slags.

Nogle af tingene har man gået efter at give et bestemt udseende, fordi man blev inspireret, og så er det blevet opkaldt derefter.

En kæk kunde har måske opfundet et navn til noget givent en dag, og så har det uofficielt hængt ved, indtil man officielt kaldte bagværket dette nye navn, og man langsomt glemte det oprindelige navn udover for dem, der skulle lave det.

Noget bagværk er mere sæsonbasseret eller bliver lavet på bestemte dage, så man naturligt opkalder det derefter, men en anden årsagssammenslutning kan måske også være, at man bare kedede sig.

Så man begyndte selv at opfinde navne til det, som tiden gik, og noget af det har måske hængt ved, mens andet er gået i glemslen.