Hvornår har man et alkoholproblem?
Rigtig mange danskere har et problematisk forhold til alkohol, hvilket betyder, at deres daglige indtag af alkoholiske drikke overstiger det af sundhedsstyrelsen anbefalede kvantum. For en stor del af disse menneskers vedkommende har forbruget overskredet grænsen for det, man kalder et misbrug.
Dette indebærer, at kroppen har brug for en vis mængde alkohol i blodet for at kunne oppebære et normalt funktions niveau. Denne mængde alkohol benævnes ”funktions promillen”, og er faktisk som regel så høj, at et almindeligt, ikke alkoholiseret menneske ville være gået i brædderne for længst.
Når alkoholikeren bedre ”tåler” alkohol i rå mængder, er det ikke fordi han eller hun er særligt robust eller hårdfør. En alkoholiker tager i lige så høj grad skade på de vitale organer og på de kognitive funktioner som andre mennesker. Men til forskel fra ikke alkoholiserede individer, vil en alkoholikers system over tid udvikle det, der kaldes tolerans, hvilket betyder, at der skal mere og mere alkohol til for at opnå den ønskede effekt, eller for at holde de frygtede abstinenser fra døren.
Fravær af alkohol medfører nemlig fysiske og psykiske symptomer, som på ingen måde tåler sammenhæng med almindelige tømmermænd. De fleste alkoholikere tør således ikke holde op med at drikke, af ren og skær angst for hvad der så sker. Kort fortalt har du et alkoholproblem, hvis du drikker massivt, og ikke kan fungere uden alkohol i blodet. Og i så tilfælde bør du opsøge professionel hjælp til afrusning og en afvænnende behandling.
Få den rette hjælp på et professionelt misbrugscenter
Ikke alene er det forbundet med stort ubehag selv at forsøge sig med afgiftning – det kan også være direkte farligt. På Behandlingscenter Søby Park kan du få hjælp il såvel en svære afrusning som til det efterfølgende intensive behandlings forløb, som skal hjælpe dig af med dit alkoholproblem. Læs mere på behandlingscentersoebypark.dk