Millioner af unge vil ses på Badoo

Skrevet af Dan, Tor, 2008-01-24 20:11

Lige nu er der 837 danskere registreret på det sociale netværk Badoo, som i al sin enkelthed drejer sig om at vise billeder og videoer af sig selv, give fotos karakterer og chatte … og selvfølgelig møde venner. Den caribiske ø Puerto Rico, med sine kun fire millioner indbyggere, har 11.188 tilmeldte. På globalt plan er der 12.750.375 – det er faktisk ret mange. Danskerne tæller kun lidt på dette site.

Russiske investorer har netop skudt 150 millioner kroner af for 10 procent af Badoo.

Det fotofikserede Badoo er de smukkes legeplads, og nogle af de nydelige mennesker får hundredevis af kommentarer om deres skønhed og charme. Jeny takker for at være blevet kåret som den kønneste i Puerto Rico (hun arbejder som model og er student). Hun har en kort profil, hvor interesserede får en introduktion til Jeny, som faktisk har været kidnappet af en UFO og undersøgt.

Badoo er startet af nogle unge programmører i London i 2006 for at skabe gennemsigtig networking. De tilmeldte har rimelig kontrol med afgang til deres profil, og hvem der besøger deres sider. Sitet forbeholder sig dog ret til at anvende alle data internt. Brugerne er spredt over kloden – med særlig succes i Latinamerika, Frankrig, Spanien og Italien. Sitet frabeder sig porno, spam, dårlig opførsel, og man kan ikke sælge produkter, andre sites eller sig selv hos dem.

Den finansielle hemmeligheden bag dette succesfulde site er noget så simpelt som brugernes behov for at blive set. Hvis man befinder sig blandt de 837 danskere, skal der blandres en del, før den sidste på listen får nogen til at kikke på sig. I andre lande er det endeløst. Derfor kan man købe sig til synlighed ved at stige til numero UNO på listen. Det koster en dollar/euro/pund. Betaling sker via SMS. At springe øverst op varer ca. 5 minutter. Når andre derefter køber et løft, rykker man et skridt nedad.

Sitet forbeholder sig (en sjælden brugt) ret til at sende brugerne annoncer baseret på deres profil og adfærd. Men det er altså synligheden, der tæller. For at overtage 10 procent af firmaet har russiske investorer betalt $30,3 millioner. I dag har Badoo kontorer i 11 lande. Konkurrencesituationen i Rusland siges at være hård. Check Odnoklassniki, Vkontakte og Moikrug – udover lokaliserede versioner af MySpace og snart Facebook.

 
     
Blog by Blog